- 2 volkoren pitabroodjes
- 100 g falafel balletjes bv Jumbo
- 250 g butternut pompoen in blokjes
- 35 g boerenkool fijn gesnipperd
- 1 rode ui in halve ringen
- 150 g kikkererwten blik
- paprikapoeder
- pezo
- ras-el-hanout
- olijfolie
- 75 g boerenkool fijn gesnipperd
- 1/2 citroen sap
- 40 g parmezaan geraspt
- 30 g hazelnoten
- 1 teentje look
- pezo
- olijfolie
- water
- bicarbonaat
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel de pompoenblokjes, de rode ui en de kikkererwten over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en kruid goed af met pezo, paprikapoeder en ras el hanout. Hussel goed door elkaar en bak 10 minuten in de oven.
- Na 10 minuten doe je de boerenkool erbij en hussel je alles nog eens goed door elkaar. Zet terug 10 minuten in de oven.
- Maak ondertussen het sausje: blancheer de boerenkool kort in gezouten water met een beetje bicarbonaat. Giet af en spoel onder koud water. Dus het vocht eruit.
- Bak de falafel balletjes in wat boter of olijfolie mooi bruin.
- Bak de pitabroodje in de broodrooster en snij ze bovenaan open.
- Vul nu de pitabroodjes naar smaak met de pompoenvulling, falafelballetjes en werk af met de pesto.
Je kan de falafelballetjes zelf maken maar deze balletjes van de Jumbo zijn even lekker en een makkelijke en snelle oplossing.
Door de boerenkool ziet deze pesto heel groen en wie het niet weet zal het zeker niet proeven.
Kan als lunch en als hoofdgerecht. Als hoofdgerecht serveer je voor de grote eters best twee pita broodjes per persoon.