Ingrediënten
- 400 g bloemkool roosjes fijn gemaakt in de blender tot rijst
- olijfolie
- 2 grote sjalotten fijn gesneden
- 1/2 chilipeper fijn gesneden
- 1 1/2 el rode currypasta bv van fairtrade
- 1 varkenshaasje ongeveer 400gram
- 400 ml kokosmelk
- 150 g sojascheuten
- 150 g jonge diepvries erwtjes
- koriander
- pezo
- bicarbonaat
Porties: personen
Instructies
- Stoof de sjalotjes aan in olijfolie. Voeg het pepertje en de rode currypasta toe, laat even mee aanstoven.
- Snij het varkenshaasje in reepjes en bak mee aan bij de sjalotjes.
- Blus met de kokosmelk. Laat op een zacht vuurtje 7 minuten pruttelen.
- Kook ondertussen de erwtjes beetgaar in water met bicarbonaat. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- Voeg de erwtjes en de sojascheuten toe aan het kokosmengsel. Warm nogmaals goed door en kruid eventueel bij met pezo.
- Doe de bloemkoolrijst in een microgolf kom en stoom de bloemkoolrijst beetgaar in 8 minuten op 750 watt.
- Verdeel de bloemkoolrijst en het pittig varkensvlees over de borden en werk af met koriander.
Notities
Kan ook met gewone rijst.
Bloemkoolrijst is in bijna elke supermarkt te vinden.