Provençaalse papillot met zalm en ratte patatjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Provençaalse papillot met zalm en ratte patatjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
De papillot
  • 2 stukjes zalm ontdaan van de vel
  • 1/2 courgette in brunoise
  • 1 wortel in julienne
  • 10 tal gemengde kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 klein teentje look geperst
  • olijfolie
  • 12 zwarte olijven
  • pezo
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 geut witte wijn
De ratte patatjes
  • 6 tal ratte aardappelen beetgaar gekookt en afgekoeld
  • 2 teentjes look
  • 2 takjes rozemarijn
  • grof zout
  • olijfolie
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle groentjes samen in een kom en kruid met de tijm, de oregano, de look en pezo. Meng alles goed onder elkaar met een geutje olijfolie.
  3. Zet twee ovenschaaltjes klaar met in elk een vel bakpapier en verdeel hierover de groentjes.
  4. Leg in elke papillot 6 olijven.
  5. Kruid de zalm met pezo en plooi het dunne stukje naar onder. Leg de vis op de groentjes met nog een vers takje tijm en maak de papillot vast met keukentouw. Giet nog een geutje witte wijn langs boven over de vis, maar sluit de papillot weer goed af.
  6. Zet de papillot op een bakplaat.
  7. Doe de ratte patatjes in een ovenschaal en kruid ze met wat grof zout, enkele gekneusde teentjes look en de takjes rozemarijn. Besprenkel met olijfolie. Zet ze bij de vis op de bakplaat.
  8. Schuif alles samen een half uurtje in de oven.
Notities

Ook lekker met andere vis en probeer dit zeker een keertje op de BBQ, gebruik dan wel aluminiumfolie in plaats van bakpapier.

Ook de patatjes kunnen op de BBQ in een aluminium schaaltje.

Best een BBQ die je kan sluiten!