Ingrediënten
- 2 sjalotjes fijn gesneden
- 1 teentje look geperst
- 1/2 chilipeper fijn gesneden
- 350 g zoete aardappel in blokjes gesneden
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 10 half zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
- 50 g rucola
- 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- 125 g feta verkruimeld
- 2 el walnoten geroosterd in een droge pan, grof gehakt
Porties: personen
Instructies
- Stoof de sjalotjes, de look en de chilipeper aan in wat olijfolie.
- Voeg de zoete aardappelblokjes toe.
- Kruid met paprikapoeder en zout.
- Voeg een geut water toe en laat alles gaar worden. Pureer de zoete aardappelen met een pureestamper, breng op smaak met pezo en een geut olijfolie.
- Hak de rucola grof.
- Verdeel de puree over twee borden, daarop de feta en de rucola. Werk af met de lente-uitjes en de walnoten.
Notities
Naar een recept van Sandra Bekkari.
Door de recepten van Sandra ben ik zoete aardappelen leren waarderen. Ik was er eerst niet echt fan van.