Risotto met broccoli, champignons en zalm
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Risotto met broccoli, champignons en zalm
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 150 g risottorijst
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 500 ml water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 30 g parmezaan
  • 1 nootje boter
  • 1 broccoli in roosjes en beetgaar gestoomd
  • 250 g kastanje champignons in schijfjes
  • dille afwerking
  • 2 handjes spinazie
  • 300 g zalm in blokjes gesneden
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in olijfolie. Voeg de risotto toe en bak glazig.
  2. Los 1/2 bouillonblokje op in 500 ml water.
  3. Voeg telkens wat bouillon toe aan de risotto, laat verdampen en voeg dan weer wat bouillon toe, dit tot de risotto gaar is.
  4. Bak ondertussen de champignons in wat olijfolie aan, kruid met pezo.
  5. Roer de champignons, de spinazie en de broccoli onder de risotto. Werk de risotto af met een nootje boter en de Parmezaanse kaas.
  6. Bak de blokjes zalm aan in wat boter en kruid met pezo. Ze mogen nog glazig zijn.
  7. Serveer de risotto met de blokjes zalm en werk af met wat dille.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne