Romig basilicumsoepje
Recept Afdrukken
Porties
8 hapjes
Porties
8 hapjes
Romig basilicumsoepje
Recept Afdrukken
Porties
8 hapjes
Porties
8 hapjes
Ingrediënten
  • boter
  • 3 lente-uitjes in ringetjes
  • 25 g rijst
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokjes
  • 25 g basilicum ongeveer 2 plantjes
  • beetje citroensap
  • 100 ml alpro room
  • 4 kwarteleitjes 3 minuutjes gekookt
Porties: hapjes
Instructies
  1. Stoof de lente-uitjes aan in wat boter.
  2. Voeg de rijst toe en laat eventjes mee aanstoven.
  3. Bevochtig met de kippenbouillon, water plus bouillonblokje. Laat dit 20 minuten op een zacht vuurtje garen. Mix de soep met de staafmixer.
  4. Snij ondertussen de basilicum fijn, hou een beetje apart voor de afwerking. Mix de basilicum met de room tot een gladde saus en kruid met pezo en een beetje citroensap.
  5. Warm de soep nog eens goed door en neem van het vuur, roer er de basilicumroom onder en mix nog eens door met de staafmixer. Proef en kruid bij indien nodig. Is de soep te dik dan voeg je een beetje water toe. Denk eraan, nu mag de soep niet meer koken of de mooie groene kleur is weg!
  6. Werk je amuse kopjes af met wat fijngesneden basilicum en een vierde van een kwarteleitjes. Hier heb ik de soep in bisschopsmutsen geserveerd, dan heb je 500 ml soep nodig voor twee personen en 1 eitje per persoon.
Notities

Door de kwarteleitjes is dit een mooie amuse voor Pasen!

De soep is vrij vullend, vandaar dat ik het eerder als amuse aanraad.

De mooie groene kleur doet ons direct aan de lente denken!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne