Ingrediënten
- 2 uien grof gesneden
- 8 wortels in blokjes
- 1 prei in ringetjes
- 1 teentje look fijn gesneden
- 1 l kippenbouillon 1 l water plus een blokje
- 1 koffielepel gele curry pasta fair trade albert heijn
- 1 handje verse koriander
- 1 klontje boter
- 3 takjes verse tijm
- 1 laurierblad
Porties: personen
Instructies
- Laat de boter smelten in een kookpot en stoof de ui glazig.
- Voeg de wortels, prei en de look toe. Laat eventjes meestoven.
- Bevochtig met de bouillon.
- Bind de tijm en laurier op met keukentouw en voeg toe aan de soep.
- Laat 30 minuten zachtjes koken, verwijder het kruidentuiltje en mix de soep.
- Voeg er de room en de currypasta aan toe. Kruid indien nodig bij met pezo.
- Doe de soep in diepe borden en werk af met verse koriander.
Notities
Licht pikant verwarmend herfstsoepje.
Vergeet niet het kruidentuiltje te verwijderen voor het mixen.