Romige wortelsoep
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Romige wortelsoep
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 2 uien grof gesneden
  • 8 wortels in blokjes
  • 1 prei in ringetjes
  • 1 teentje look fijn gesneden
  • 1 l kippenbouillon 1 l water plus een blokje
  • 1 koffielepel gele curry pasta fair trade albert heijn
  • 1 handje verse koriander
  • 1 klontje boter
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 laurierblad
Porties: personen
Instructies
  1. Laat de boter smelten in een kookpot en stoof de ui glazig.
  2. Voeg de wortels, prei en de look toe. Laat eventjes meestoven.
  3. Bevochtig met de bouillon.
  4. Bind de tijm en laurier op met keukentouw en voeg toe aan de soep.
  5. Laat 30 minuten zachtjes koken, verwijder het kruidentuiltje en mix de soep.
  6. Voeg er de room en de currypasta aan toe. Kruid indien nodig bij met pezo.
  7. Doe de soep in diepe borden en werk af met verse koriander.
Notities

Licht pikant verwarmend herfstsoepje.

Vergeet niet het kruidentuiltje te verwijderen voor het mixen.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne