Roodbaars met venkel, paprika en parelcouscous
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Roodbaars met venkel, paprika en parelcouscous
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 roodbaarsfilets
  • 1/2 venkel in fijne reepjes gesneden
  • 1 rode papika geschild en in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika geschild en in reepjes gesneden
  • 1 tomaat ontveld, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1 klein teentje look geperst
  • olijfolie
  • pezo
  • 1 geut pastis
  • 50 ml visbouillon
  • 150 g parelcouscous
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 3 takjes dille fijn gehakt
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Stoof de venkel aan in olijfolie, in een kookpot met dikke bodem die ook in de oven kan. Voeg de paprika toe en stoof kort mee aan.
  3. Kruid met pezo en het teentje look.
  4. Blus met de pastis en de visbouillon.
  5. Kruid de roodbaars met pezo en leg hem boven op de groentjes. Zet het deksel op de pot en schuif 10 minuten in de oven. Haal uit en doe er de tomaatjes bij en sluit het deksel nog eventjes, zo warmen de tomaatjes op.
  6. Kook ondertussen de parelcouscous zoals aangegeven staat op de verpakking.
  7. Stoof een sjalotje aan in een pan en voeg er de gare couscous aan toe, bak even mee aan. Roer er als laatste de dille door.
  8. Schep wat couscous in een diep bord daarop de groentjes met daarop de roodbaars, werk af met een plukje dille op groen van de venkel.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne