Rundsstoofpotje met kruidenolie
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Rundsstoofpotje met kruidenolie
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 500 g runderstoofvlees
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 teentjes look geperst
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel Komijn
  • 2 partjes opgelegde citroen te koop bij Delhaize
  • 400 ml water
  • 1 rundbouillonblokje
  • 1/2 courgette in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika in reepjes gesneden
  • 250 g krieltjes gewassen, ongeschild
  • 4 kleine trostomaten in vier gesneden
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 bussel peterselie
  • 6 blaadjes munt
  • 50 ml olijfolie
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid het vlees met pezo en bak het aan in een pan met olijfolie of boter.
  2. Voeg de ui en de look toe, laat mee aanstoven.
  3. Kruid met paprikapoeder en komijn.
  4. Giet het water erbij, het bouillonblokje en de opgelegde citroen.
  5. Laat het vlees garen tot het bijna mals is.
  6. Voeg nu de paprika, de courgette en de krieltjes toe, laat nog 20 à 25 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  7. Maak ondertussen de kruidenolie: Hak de koriander, de peterselie en de munt fijn. Doe alles in een maatbeker met 50 ml olijfolie en mix glad. Voeg eventueel een geutje water toe.
  8. Als alles mooi gaar is, voeg je de tomaatjes en de kruidenolie toe, warm nog 2 à 3 minuten door en serveer.
Notities

Alles in 1 pot, lekker makkelijk!

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne