Ingrediënten
- 500 g runderstoofvlees
- 1 ui fijn gesnipperd
- 2 teentjes look geperst
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel Komijn
- 2 partjes opgelegde citroen te koop bij Delhaize
- 400 ml water
- 1 rundbouillonblokje
- 1/2 courgette in blokjes gesneden
- 1 groene paprika in reepjes gesneden
- 250 g krieltjes gewassen, ongeschild
- 4 kleine trostomaten in vier gesneden
- 1 bussel koriander
- 1/2 bussel peterselie
- 6 blaadjes munt
- 50 ml olijfolie
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Kruid het vlees met pezo en bak het aan in een pan met olijfolie of boter.
- Voeg de ui en de look toe, laat mee aanstoven.
- Kruid met paprikapoeder en komijn.
- Giet het water erbij, het bouillonblokje en de opgelegde citroen.
- Laat het vlees garen tot het bijna mals is.
- Voeg nu de paprika, de courgette en de krieltjes toe, laat nog 20 à 25 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
- Maak ondertussen de kruidenolie: Hak de koriander, de peterselie en de munt fijn. Doe alles in een maatbeker met 50 ml olijfolie en mix glad. Voeg eventueel een geutje water toe.
- Als alles mooi gaar is, voeg je de tomaatjes en de kruidenolie toe, warm nog 2 à 3 minuten door en serveer.
Notities
Alles in 1 pot, lekker makkelijk!