Ingrediënten
- 280 g chateaubriand
- 12 kerstomaatjes
- 6 half zongedroogde tomaatjes
- 1 hand zwarte olijven
- 2 handjes rucola
- 1 el honing
- 6 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- pezo uit de molen
- 1 handje basilicumblaadjes
- 3 lente-uitjes
Porties: personen
Instructies
- Kruid het vlees met pezo. Doe wat olijfolie in de grillpan en gril de chateaubriand kort in de pan. Draai hem in alufolie en leg hem in de koelkast.
- Maak de vinaigrette: Meng de olijfolie, balsamicoazijn, honing en pezo onder elkaar.
- Halveer de tomaatjes.
- Verdeel de sla over twee borden, de tomaatjes en de olijfjes over de sla.
- Wanneer het vlees is afgekoeld, snij je het in plakjes en verdeel het over de salade.
- Werk af met wat basilicum en fijn gesneden lente-uitjes. Serveer de saus apart erbij. Eventueel nog brood.