Salade met gegrilde perzik en gemarineerde kippen spiesjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Salade met gegrilde perzik en gemarineerde kippen spiesjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 350 g kippenhaasje
  • 2 eetlepels sushiazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 koffielepel vijfkruidenmengeling
  • 1 koffielepel gembersiroop
  • 1 koffielepel piment d'espelette
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ketjapmanis
  • pezo
  • 2 perzikken
  • 100 g blauwe bessen
  • 1 rode biet voorgekookt
  • 2 handjes veldsla
  • 1 handje pecannoten
Porties: personen
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet over de kip, meng goed en dek af. Zet minstens een uur in de frigo, liefst langer.
  2. Snij de perzikken in partjes en grill ze in een droge pan, tot ze lichtjes zijn gekleurd.
  3. Spoel de sla en doe in een mooie schaal.
  4. Snij de rode biet in lucifers en leg over de sla, ook de perzikken, de besjes en de noten. Werk af met wat olijfolie en wat pezo.
  5. Rijg de kippenhaasjes aan een ijzeren saté prikker en grill ze op de BBQ.
  6. Serveer de satés met de fruitige salade.
Notities

De kip is extra mals door de marinade.

Ook deze fruitige salade is een aanrader tijdens het BBQ seizoen!

 

salade van gegrilde perzik rode biet en noten

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne