Salade met gerookte makreel en rivierkreeftjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Salade met gerookte makreel en rivierkreeftjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 handjes jonge sla
  • 1 handje jonge spinazieblaadjes
  • enkele bloemkoolroosjes gestoomd en afgekoeld
  • 1 handje sperzie boontjes gekookt en afgekoeld
  • 2 aardappelen gekookt en afgekoeld en in blokjes
  • 1 takje selder in boogjes
  • 2 tomaten ontpit en in blokjes
  • 5 kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • 1/2 oranje puntpaprika in sliertjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • citroensap
  • bieslook fijn gesneden
  • 1 grote augurk in blokjes
  • peterselie fijn gehakt
  • 100 g rivier kreeftjes
  • 180 g gerookte makreel
  • olijfolie
  • pezo uit de molen
  • 1 el cocktailsaus
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de sla en de spinazie op een groot bord.
  2. Leg daarop de boontjes, paprika, selder, kerstomaatjes en de bloemkool roosjes.
  3. Maak het sausje voor de aardappelen: Meng de mayo en de griekse yoghurt onder elkaar en voeg hier wat citroensap, 1/2 sjalotje, augurk, bieslook en peterselie aan toe. Kruid af met pezo en meng onder de aardappelblokjes.
  4. Leg ook wat aardappelsalade op de sla.
  5. Leg onderaan het bord de makreel met wat sjalot.
  6. Naast de makreel de tomatenblokjes met daarop de rivierkreeftjes en wat cocktailsaus.
  7. Werk af met enkele blaadjes selder.
Notities

Deze salade kan je maken met de restjes uit de frigo.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne