Ingrediënten
- 2 handjes jonge sla
- 1 handje jonge spinazieblaadjes
- enkele bloemkoolroosjes gestoomd en afgekoeld
- 1 handje sperzie boontjes gekookt en afgekoeld
- 2 aardappelen gekookt en afgekoeld en in blokjes
- 1 takje selder in boogjes
- 2 tomaten ontpit en in blokjes
- 5 kerstomaatjes gehalveerd
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 1/2 oranje puntpaprika in sliertjes
- 1 el mayonaise
- 1 el Griekse yoghurt
- citroensap
- bieslook fijn gesneden
- 1 grote augurk in blokjes
- peterselie fijn gehakt
- 100 g rivier kreeftjes
- 180 g gerookte makreel
- olijfolie
- pezo uit de molen
- 1 el cocktailsaus
Porties: personen
Instructies
- Doe de sla en de spinazie op een groot bord.
- Leg daarop de boontjes, paprika, selder, kerstomaatjes en de bloemkool roosjes.
- Maak het sausje voor de aardappelen: Meng de mayo en de griekse yoghurt onder elkaar en voeg hier wat citroensap, 1/2 sjalotje, augurk, bieslook en peterselie aan toe. Kruid af met pezo en meng onder de aardappelblokjes.
- Leg ook wat aardappelsalade op de sla.
- Leg onderaan het bord de makreel met wat sjalot.
- Naast de makreel de tomatenblokjes met daarop de rivierkreeftjes en wat cocktailsaus.
- Werk af met enkele blaadjes selder.
Notities
Deze salade kan je maken met de restjes uit de frigo.