Ingrediënten
- 200 g kleine krieltjes
- 2 eitjes
- 1/2 ijsbergsla in reepjes gesneden
- 4 lente-uitjes in ringetjes
- 150 g gebraden kip bbq smaak, verkrijgbaar in Delhaize
- 1/2 zoete puntpaprika in reepjes gesneden
- 2 mini witloof in reepjes gesneden
- 8 zongedroogde tomaatjes op olie
- 1 el olijfolie
- 125 g Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1/2 citroen
- 1 hand bieslook fijn gesnipperd
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de eitjes hard in 10 minuten, laat afkoelen. Pel de eitjes en snij ze in 4.
- Snij de krieltjes overlangs in twee en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kruid ze met zwarte peper uit de molen en zout. Besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie en zet ze ongeveer 30 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.
- Meng voor het sausje de mayonaise met de yoghurt, citroensap, bieslook en kruid af met pezo.
- Verdeel de salade over twee borden. Daarop de rest van de groentjes, krieltjes en de kip, werk af met het sausje.
Notities
Lekker met eventueel een stukje stokbrood en wat kruidenboter.