Salade met kip en mangosaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Salade met kip en mangosaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 250 g zeer fijn gesneden kippenfilet
  • beetje pezo, kippenkruiden, tex mex voor de kipfilets
  • 6 blauwe druiven
  • 3 lente-uitjes
  • 1 stengel selder
  • 6 walnoten
  • 2 handjes sla naar keuze
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el mangochutney vb. van patak's
  • 1 tl verse gember geraspt
  • pezo
  • olijfolie
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid de kip naar smaak met de kruiden en bak ze in een pan met wat olijfolie aan. Laat afkoelen.
  2. Maak het sausje: meng de kerrie, mangochutney en pezo onder de yoghurt. Doe het in een mooi potje en zet dit weg tot straks.
  3. Ontpit de druiven.
  4. Was en snij de selder in zeer fijne boogjes.
  5. Was en snij de lente-uitjes in fijne plakjes.
  6. Hak de noten grof.
  7. Was de sla en doe deze in twee borden, werk ze af met de overige ingrediënten. Serveer de saus er apart bij.
  8. Voor de liefhebbers kan je er wat brood bij serveren.
Notities

Lekkere salade met pittig sausje, smaak zeer goed af.

Je kan deze salade ook lauw eten.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne