Salade met venkel, krieltjes en komkommer
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Salade met venkel, krieltjes en komkommer
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Groenten
  • 300 g krieltjes beetgaar gekookt
  • 1 venkel met de mandoline in zeer dunne plakjes gesneden
  • 1/2 komkommer in linten gesneden met een dunschiller
Sausje
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 hand dille fijn gehakt
  • 1 hand platte peterselie fijn gehakt
  • 1 hand bieslook fijn gehakt
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor het sausje onder elkaar en breng op smaak met het citroensap en pezo. Zet koud tot verder gebruik.
  2. Maak de salade: halveer de krieltjes en meng nu de groentjes en de krieltjes onder elkaar.
  3. Doe alles in een kom en druppel er wat van de saus over en werk af met wat extra dille. Serveer de saus er apart bij.
Notities

Lekker bij een stukje vis of als bijgerecht bij de BBQ.

Fris en pittig door de venkel.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne