Ingrediënten
Groenten
- 300 g krieltjes beetgaar gekookt
- 1 venkel met de mandoline in zeer dunne plakjes gesneden
- 1/2 komkommer in linten gesneden met een dunschiller
Sausje
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 1 hand dille fijn gehakt
- 1 hand platte peterselie fijn gehakt
- 1 hand bieslook fijn gehakt
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor het sausje onder elkaar en breng op smaak met het citroensap en pezo. Zet koud tot verder gebruik.
- Maak de salade: halveer de krieltjes en meng nu de groentjes en de krieltjes onder elkaar.
- Doe alles in een kom en druppel er wat van de saus over en werk af met wat extra dille. Serveer de saus er apart bij.
Notities
Lekker bij een stukje vis of als bijgerecht bij de BBQ.
Fris en pittig door de venkel.