Ingrediënten
- 140 g verse tonijn
- 3 aardappelen vast kokend, beetgaar gekookt
- 2 eitjes hard gekookt, gepeld en in vier gesneden
- 2 handjes groene boontjes beetgaar gekookt
- 10 zwarte olijven
- 1/2 zoete puntpaprika in ringen gesneden
- 1/4 ijsbergsla fijn gesneden
- 2 handjes rucola
- 3 kleine tomaatjes
- 1/2 rode ui in halve ringen gesneden
- parmezaan blok
- 10 blaadjes basilicum
- olijfolie
- zwarte peper uit de molen
- Himalaya zout
- 1 noot boter
Porties: personen
Instructies
- Kruid de tonijn met pezo en bak hem kort in een pan met boter. Hij moet aan de binnenkant nog mooi roze zijn. Laat afkoelen en snij in reepjes.
- Verdeel alles over de twee borden en kruid goed met zwarte peper en Himalaya zout. Doe een goede geut olijfolie over de salade.
Notities
Je kan er nog een stukje stokbrood bij serveren.
Zorg dat alles goed is afgekoeld.