Ingrediënten
Salade
- 300 g krieltjes beetgaar gekookt en afgekoeld en in partjes gesneden
- 3 eitjes hard gekookt en in partjes gesneden
- 200 g groene fijne boontjes beetgaar gekookt en gespeld onder koud water
- 2 little gem fijn gesneden
- 250 g kerstomaatjes in partjes gesneden
- 1 rode ui in halve ringen gesneden
- 1/2 komkommer geschild en in blokjes gesneden
- 3 el zwarte olijven
- 1 glazen potje tonijnfilets op eigen nat
Dressing
- 1 hand bladpeterselie fijn gehakt
- 2 koffielepels kappertjes
- 1 el citroensap
- 1 theelepel mosterd
- 2à 3 el olijfolie
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Maak de dressing: meng alle ingrediënten onder elkaar en kruid met pezo.
- Verdeel de sla over een grote kom. Daarop de krieltjes, de boontjes, de tomaatjes, de eitjes, de ui, de tonijn, de kappertjes en de olijven.
- Verdeel de dressing over de salade en serveer.
- Ook lekker met een stukje stokbrood.
Notities
Deze salade vergt een beetje voorbereiding, maar eens alles afgekoeld en gesneden is, staat de salade zo op de tafel.
Fris en zomers.