Salade niçoise
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
Salade niçoise
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
Ingrediënten
Salade
  • 300 g krieltjes beetgaar gekookt en afgekoeld en in partjes gesneden
  • 3 eitjes hard gekookt en in partjes gesneden
  • 200 g groene fijne boontjes beetgaar gekookt en gespeld onder koud water
  • 2 little gem fijn gesneden
  • 250 g kerstomaatjes in partjes gesneden
  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
  • 1/2 komkommer geschild en in blokjes gesneden
  • 3 el zwarte olijven
  • 1 glazen potje tonijnfilets op eigen nat
Dressing
  • 1 hand bladpeterselie fijn gehakt
  • 2 koffielepels kappertjes
  • 1 el citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 2à 3 el olijfolie
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de dressing: meng alle ingrediënten onder elkaar en kruid met pezo.
  2. Verdeel de sla over een grote kom. Daarop de krieltjes, de boontjes, de tomaatjes, de eitjes, de ui, de tonijn, de kappertjes en de olijven.
  3. Verdeel de dressing over de salade en serveer.
  4. Ook lekker met een stukje stokbrood.
Notities

Deze salade vergt een beetje voorbereiding, maar eens alles afgekoeld en gesneden is, staat de salade zo op de tafel.

Fris en zomers.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne