Ingrediënten
Marinade voor de kip
- 400 g kippenhaasje in klokjes gesneden
- 6 el arbequina olijfolie of gewone olijfolie
- 1 el witte wijn azijn
- 2 el agavesiroop
- 1 teentje look geperst
- 2 el mosterd op grootmoeders wijze met zaadjes
Groenten
- 100 g jonge diepvrieserwtjes
- 1 hand muntblaadjes grof gehakt
- 200 g spinazieblaadjes ontdaan van grote steeltjes en goed gewassen
- 250 g krieltjes beetgaar gekookt en afgekoeld
Extra
- 4 plakjes prosciutto ham
- 2 grote el zure room
- italiaanse kruiden
- Arachideolie
- bicarbonaat
- fleur de sel
- paneermeel
Porties: personen
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg er de kip in, meng goed en zet 5 uur afgedekt in de koelkast.
- Kook de erwtjes in gezouten water met bicarbonaat beetgaar, giet af en spoel ze direct onder koud stromend water.
- Bak de ham in een droge pan mooi krokant, laat uitlekken op keukenpapier en breek ze in enkele mooie stukken.
- Bak de kip gaar in een droge pan, blijf erbij want ze kan snel verbranden.
- Bak de krieltjes mooi bruin in arachideolie. en kruid ze met fleur de sel.
- Neem een grote kom en doe er de spinazie met de muntblaadjes in.
- Strooi er de erwtjes, kip en krieltjes over.
- Werk de salade af met de zure room, een klein beetje paneermeel en wat Italiaanse kruiden.
Notities
Deze maaltijdsalade is ook lekker met extra mozzarella stukjes, gekruid met Italiaanse kruiden.