Savooistoemp met spek en rookworst
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Savooistoemp met spek en rookworst
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 250 g savooi fijn gesneden
  • 1 dikke ui fijn gesneden
  • 500 g bloemige aardappelen in blokjes
  • 1/2 pakje ontbijtspek
  • boter
  • 1 geut melk
  • pezono
  • bicarbonaat
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Kook de groene kool gaar in gezouten water met bicarbonaat. Giet af en duw het overtollige vocht eruit.
  3. Stoof de ui glazig in wat boter, laat verder garen op een zacht vuurtje. Mix de groene kool met de ui en een geut melk glad. Stamp de aardappelen met de gemixte groene kool, roer er nog een noot boter en wat melk onder, breng op smaak met pezono.
  4. Bak het spek krokant in een droge pan. Prik enkele gaatjes in de folie van de rookworst en verwarm een drietal minuten in de microgolfoven.
  5. Schep de puree op de borden met twee stukjes spek en enkele schijfjes rookworst. Zet de rest van het spek en de rookworst bij op de tafel voor wie extra wil.
Notities

Ook lekker met wat mosterd , pickels of een hard gekookt eitje.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne