Ingrediënten
- 20 scampi's met panser en kop
- olijfolie
- 100 ml cognac
- 600 ml kippenbouillon
- 150 ml visfond
- 1 glas witte wijn
- 2 sjalotjes fijn gehakt
- 2 teentjes look geperst
- 4 stengels peterselie
- 3 takken selder in stukjes
- enkele takjes tijm
- 400 ml room
- pezo
- 1 hand verse peterselie fijn gehakt
Porties: personen
Instructies
- Pel de scampi's en ontdoe ze van het darmkanaal, hou de pansers en de koppen bij.
- Verhit de olie in een pan en bak er de koppen en pansers in aan, flambeer met de cognac, zie dat de dampkap uit staat!!!
- Voeg de sjalotjes, witte wijn, look, selder, peterseliestengels, bouillon en de fond toe aan de panser en laat het wat inkoken.
- Doe er de room bij en laat weer wat inkoken. Zeef de soep en zet de bouillon weer op het vuur.
- Pocheer de scampi's net voor je de soep gaat uit serveren in de soep. Dit gaat zeer snel, dus doe je dit best de moment zelf anders krijg je taaie beestjes. Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met pezo.
- Schep de soep uit in mooie borden en zorg dat iedereen wat scampi's heeft, werk af met wat peterselie.