Scampisoep met cognac en peterselie
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Scampisoep met cognac en peterselie
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 20 scampi's met panser en kop
  • olijfolie
  • 100 ml cognac
  • 600 ml kippenbouillon
  • 150 ml visfond
  • 1 glas witte wijn
  • 2 sjalotjes fijn gehakt
  • 2 teentjes look geperst
  • 4 stengels peterselie
  • 3 takken selder in stukjes
  • enkele takjes tijm
  • 400 ml room
  • pezo
  • 1 hand verse peterselie fijn gehakt
Porties: personen
Instructies
  1. Pel de scampi's en ontdoe ze van het darmkanaal, hou de pansers en de koppen bij.
  2. Verhit de olie in een pan en bak er de koppen en pansers in aan, flambeer met de cognac, zie dat de dampkap uit staat!!!
  3. Voeg de sjalotjes, witte wijn, look, selder, peterseliestengels, bouillon en de fond toe aan de panser en laat het wat inkoken.
  4. Doe er de room bij en laat weer wat inkoken. Zeef de soep en zet de bouillon weer op het vuur.
  5. Pocheer de scampi's net voor je de soep gaat uit serveren in de soep. Dit gaat zeer snel, dus doe je dit best de moment zelf anders krijg je taaie beestjes. Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met pezo.
  6. Schep de soep uit in mooie borden en zorg dat iedereen wat scampi's heeft, werk af met wat peterselie.
Notities

Dit is een lekker en simpel feestelijk soepje, je kan het ook in kleine amuse potjes serveren als hapje!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne