Sepia met look en peterselie
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Sepia met look en peterselie
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 sepia's
  • 1/4 citroen
  • 3 teentjes look geperst
  • olijfolie
  • 1 handje platte of krul petreselie fijn gehakt
  • pezo
  • 1 stokbrood
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een steelpannetje op een zacht vuurtje met goed wat olijfolie (1 à 2 cm). Doe daarin de geperste look, het citroensap en kruid met pezo. Laat op een zacht vuurtje 5 à 10 minuten fruiten.
  2. Snij ondertussen de sepia open en dep hem droog. Snij aan de binnenkant met een zeer scherp mes een ruitmotief. Niet volledig door de sepia. Snij nu de sepia in een 5 à 6 tal stukjes.
  3. Doe een beetje olijfolie in een tweede pan en bak de sepia op een hevig vuur aan. Kort bakken zodat hij opkrult en kleurt.
  4. Voeg als laatste de lookolie en de peterselie toe en zet het vuur uit.
  5. Doe de sepia in een kommetje en overgiet met de aromatische olijfolie van look, citroen en peterselie. Serveer met stokbrood.
Notities

Zeer lekkere amuse, je waant je zo in Spanje.

Ook lekker op een tapas-avond, hiermee kan je uitpakken.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne