Spaans stoofpotje met kabeljauw en zalm
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Spaans stoofpotje met kabeljauw en zalm
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 200 g zalmfilets zonder vel
  • 1 grote ui fijn gesnipperd
  • 2 teentjes look geperst
  • 1/2 chilipeper fijn gesneden, zonder zaadjes
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 aubergine in schijven ven 1 cm
  • 1 courgette in schijfjes van 0,5 cm en nogmaals in 4 gesneden
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kruidentuiltje 2 laurier, 4 peterseliestengels en 2 takjes tijm
  • 1 blik tomatenblokjes met look
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 visbouillonblokje
  • 1/2 koffielepel harissa
  • 6 rode aardappelen
  • 2 handjes zwarte olijven afwerking
  • 1 handje dille afwerking
  • fleur de sel
  • olijfolie
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water in de schil, giet af en laat afkoelen. Pel de aardappelen en snijd in grove stukken.
  2. Leg de aubergines op een ovenplaat en bestrooi ze aan beide kanten met fleur de sel. Leg er een tweede bakplaat op en zet er gewicht op. Laat ze 15 minuten staan. Spoel ze onder koud stromend water en dep droog. Snijd de aubergine in blokjes en bak ze in een pan met olijfolie aan. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Bak in dezelfde pan de courgette aan, giet ze bij de aubergines en zet opzij.
  4. Stoof de ui en de chilipeper aan in olijfolie in een diepe pan of tajine.
  5. Voeg de paprika's toe en stoof 10 minuten mee aan.
  6. Voeg de look, de tomatenblokjes en de suiker toe. Kruid met het bouillonblokje, de rozemarijn, harissa en het kruidentuiltje. Voeg nog 400 ml water toe, of vul het het leeg blik van de tomaten nog eens met water en voeg toe aan de tajine. Laat verder pruttelen tot de paprika beetgaar is.
  7. Voeg nu de aubergine, de aardappelen en de courgette toe en roer goed om. Deze ingrediënten zijn gaar en moeten enkel weer warm worden! Proef de saus en kruid bij met pezo indien nodig.
  8. Snijd de vis in mooie porties en kruid met pezo. Leg de vis bovenop de groenten, duw hem wel lichtjes in de saus en sluit de tajine af, laat nog 5 minuten pruttelen.
  9. Schep in ieder bord wat vocht, groentjes, aardappelen en enkele stukjes vis. Werk af met de olijfjes en dille.
Notities

Ook lekker met zeeduivel, inktvis en scampi's.

Je waant je zo op vakantie wanneer je dit eet!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne