Spiering met snijboontjes geroosterde tomaatje en aardappelen
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Spiering met snijboontjes geroosterde tomaatje en aardappelen
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 5 aardappelen
  • 5 trostomaatjes
  • 2 takjes munt fijn gehakt
  • 1 teentje look fijn gesneden
  • olijfolie
  • pezo
  • 2 spiering koteletten
  • 500 g snijboontjes extra fijngesneden, oma's snijmachientje
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • boter
  • 1 geut azijn
  • maizena roux voor witte sauzen
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de tomaatjes en leg ze in een vuurvast schaaltje met snijvlak naar boven. Kruid ze met wat pezo en bestrooi ze met de munt, besprenkel met wat olijfolie.
  3. Stoof de ui aan in wat boter tot hij beetgaar is. Voeg de boontjes toe en gaar ze op een zacht vuurtje, voor een geutje water toe. Kruid met pezono en een geut azijn. Bind de saus met maizena roux.
  4. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  5. Zet de tomaatjes in de oven, dit voor 10 minuutjes.
  6. Kruid het vlees met pezo en bak het in een pan met wat boter.
  7. Leg het vlees, de aardappelen, de tomaatjes en de boontjes op een bord.
Notities

Ouderwets lekker gerechtje van oma 'Larum': zij kon deze boontjes zo lekker klaarmaken.

Toen ze ze zelf niet meer kon klaarmaken, heb ik dan ook haar snijmachientje gekregen om de boontjes fijn te snijden.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne