Ingrediënten    
                - 300 g spirelli
 - 500 g groene asperges
 - 125 g roquefort
 - 200 ml culinaire room
 - 1 handje bieslook fijn gesnipperd
 - pezo
 - olijfolie
 - 2 teentjes look geperst
 - 1 sjalotje fijn gesneden
 - blanke roux
 
        
    Porties: personen
    
                
        Instructies    
                - Snij de asperges in stukjes van 1 cm en kook ze beetgaar in ongeveer 4 minuten. Giet af en spoel onder koud stromend water.
 - Maak de saus: stoof de ui en de look aan in olijfolie. Voeg de room en de roquefort toe en laat op een zacht vuurtje garen.
 - Kook ondertussen de spirelli zoals aangegeven staat op verpakking. Giet af maar bewaar een deel van het kookvocht.
 - Voeg 2 à 3 pollepels kookvocht toe aan de saus, dit is naar smaak, veel vocht verzacht de roquefort.
 - Doe de asperges bij de saus en breng verder op smaak met pezo. Warm nogmaals goed door en dik een beetje in met blanke roux.
 - Meng de saus onder de pasta en verdeel over de borden, werk af met bieslook.