Spirelli met groene asperges en roquefort-saus
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
Spirelli met groene asperges en roquefort-saus
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
Ingrediënten
  • 300 g spirelli
  • 500 g groene asperges
  • 125 g roquefort
  • 200 ml culinaire room
  • 1 handje bieslook fijn gesnipperd
  • pezo
  • olijfolie
  • 2 teentjes look geperst
  • 1 sjalotje fijn gesneden
  • blanke roux
Porties: personen
Instructies
  1. Snij de asperges in stukjes van 1 cm en kook ze beetgaar in ongeveer 4 minuten. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Maak de saus: stoof de ui en de look aan in olijfolie. Voeg de room en de roquefort toe en laat op een zacht vuurtje garen.
  3. Kook ondertussen de spirelli zoals aangegeven staat op verpakking. Giet af maar bewaar een deel van het kookvocht.
  4. Voeg 2 à 3 pollepels kookvocht toe aan de saus, dit is naar smaak, veel vocht verzacht de roquefort.
  5. Doe de asperges bij de saus en breng verder op smaak met pezo. Warm nogmaals goed door en dik een beetje in met blanke roux.
  6. Meng de saus onder de pasta en verdeel over de borden, werk af met bieslook.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne