Ingrediënten
- 200 g spirelli
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 2 1/2 preien in halve ringen gesneden
- 1 hand dille fijn gehakt
- 150 ml culinaire room
- 100 g mascarpone
- 1 visbouillonblokje
- pezo
- olijfolie
- 200 g gerookte zalm in reepje gesneden, gaat het gemakkelijkste met een schaar
Porties: personen
Instructies
- Stoof het sjalotje en de look aan in wat olijfolie.
- Voeg de prei toe aan stoof mee aan, tot hij beetgaar is.
- Voeg de room en de mascarpone toe en kruid de saus met het bouillonblokje en pezo.
- Laat verder pruttelen op een zacht vuurtje.
- Kook ondertussen de spirelli zoals aangegeven staat op de verpakking in gezouten water.
- Roer als laatste de gerookte zalm en de dille onder de saus, proef en kruid indien nodig nog bij met pezo.
- Meng de spirelli onder de saus en dien op. Werk af met een extra takje dille.