Spirelli met roquefortsaus en champignons
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Spirelli met roquefortsaus en champignons
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 200 g spirelli
  • 100 g roquefort
  • 250 g kastanjechampignons in vier gesneden
  • 2 sjalotjes fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 1 handje walnoten
  • 75 ml droge witte wijn
  • 200 ml culinaire room
  • 1 noot boter
  • 1 geut olijfolie
  • pezo
  • 2 handjes platte peterselie fijn gehakt
  • blonde roux
Porties: personen
Instructies
  1. Hak de walnoten grof en rooster ze bruin in een droge pan. Haal ze eruit, ze dienen voor de afwerking.
  2. Smelt wat boter in een pan en fruit er de sjalot en de look in glazig.
  3. Voeg de champignons toe en bak ze mooi bruin.
  4. Blus met de wijn en laat eventjes inkoken.
  5. Breng ondertussen het water voor de spirelli aan de kook, met wat zout en een geut olijfolie. Kook zoals aangegeven staat op de verpakking.
  6. Voeg nu de room en de roquefort toe aan de saus, laat de kaas erin smelten. Dik de saus eventueel een beetje in met blonde roux en kruid af met pezo. Roer de helft van de peterselie door de saus.
  7. Roer de spirelli onder de saus.
  8. Verdeel de pasta over twee borden en werk af met nog wat peterselie en wat noten.
Notities

Zeer lekkere winterse pasta, je moet wel houden van de uitgesproken smaak van schimmelkaas.

Hij vult ook goed door de room en de kaas, je kan altijd wat meer noten toevoegen voor de liefhebbers en een stukje stokbrood is natuurlijk ook altijd lekker bij een pasta.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne