Spruitjes-soep
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Spruitjes-soep
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 ui grof gesneden
  • 250 g spruitjes in 4 gesneden
  • 1 aardappel geschild en in blokjes
  • 1/2 l water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100 ml room
  • 1 geut olijfolie
  • 4 plakjes Ganda of Parma ham
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui, de aardappel en de spruitjes even aan.
  2. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Laat 20 minuten zachtjes koken.
  3. Mix de soep glad en voeg de room toe. Is de soep echt te dik, voeg dan nog wat water toe. Breng op smaak met pezo.
  4. Droog de ham in een antikleefpan. Laat afkoelen op keukenrol.
  5. Serveer de soep met de gedroogde ham.
Notities

Ik heb de soep als amuse geserveerd in kleine tasjes.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne