Ingrediënten
Peperroomsaus
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 125 ml kippenbouillon
- 1 geutje cognac
- 150 ml sojaroom
- 1 el sojasaus
- 1 1/2 koffielepel opgelegde groen peperbolletjes
- blanke roux
- olijfolie
Witloof, vlees en aardappelen
- 6 kleine witloofstronkjes gehalveerd en harde kern verwijderd
- 1 geut honing
- 300 g steak
- 6 à 8 krieltjes in partjes gesneden
- boter
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Stoof de sjalot en de look aan in olijfolie. Voeg de kippenbouillon en de cognac toe, laat tot de helft inkoken. Voeg de sojasaus en de sojaroom toe. Kruid met pezo. Voeg de peperbolletjes toe en dik de saus een beetje in met blanke roux.
- Stoof het witloof in een pan, voeg wat honing toe en kruid met pezo.
- Meng een geutje olijfolie onder de krieltjes. Doe de krieltjes in de airfryer en bak ze mooi bruin op 200 graden.
- Bak de steak naar wens in een klontje boter, kruid met pezo.
- Serveer de steak met de saus, het witloof en de kriel frietjes.
Notities
Zorg dat de steak op kamertemperatuur is. Hierdoor voorkom je dat je het vlees te lang moet bakken om de binnenkant op temperatuur te krijgen. Steak moet vanbuiten mooi gebakken zijn en vanbinnen nog mooi rosé of rood zijn.