- 4 steaks
- 1 noot boter
- 1 blik boterboontjes
- 2 handjes rucola
- 1 rode ui in halve ringen gesneden
- 2 el mayonaise met pesto
- 1 geut olijfolie
- 2 handjes basilicum
- pezo
- 4 grote vastkokende aardappelen beetgaar gekookt in de schil
- 2 tomaten ontdaan van de pitjes en in blokjes gesneden
- 15 zwarte olijven fijn gesneden
- 3 el aioli doe deze in een zakje en knip er een puntje af, spuitzakje
- fleur de sel
- Meng de boontjes met de rode ui en de rucola.
- Maak de dressing voor de salade: doe de pesto mayonaise samen met wat olijfolie en de basilicum in de nutribullet en mix tot een gladde dressing (of met de staafmixer).
- Snij de aardappelen open, niet gans door! Vul ze met tomatenblokjes en zwarte olijfjes. Werk de aardappelen af met een streepje aioli, fleur de sel en een blaadje basilicum.
- Kruid de steak met pezo en bak hem aan in boter. Snij in plakjes.
- Dresseer het vlees bij de aardappel en leg er de salade van boontjes bij, werk deze af met de pestodressing.
Wanneer de aardappelen te fel zijn afgekoeld of je hebt ze de dag op voorhand al gekookt, geen enkel probleem. Dan verwarm je de oven voor op 180 graden en leg je de aardappelen er 20 minuten in.
De aardappelen mogen lauw zijn bij het serveren.
Je kan ze ook verwarmen op de BBQ, draai ze dan in aluminiumfolie en bak ondertussen het vlees op het rooster.