Stokbroodje met foie gras en uienchutney
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Stokbroodje met foie gras en uienchutney
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
  • 4 el olijfolie
  • 3 uien in halve ringen
  • 2 el suiker
  • 1 koffielepel sherryazijn
  • 1/2 koffielepel korianderzaadjes
  • 1 laurierblad
  • pezo
  • 1 stokbrood
  • 1 teentje look
  • 2 sneetjes foie gras
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de olijfolie in een kookpot en voeg de ui, suiker, azijn, korianderzaadjes, laurier en pezo toe, laat dit alles 10 minuten pruttelen onder deksel.
  2. Neem het deksel van de pot en laat zo verder garen, roer regelmatig.
  3. Laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven op 200 graden.
  5. Snij het stokbrood in plakjes en rooster het in de oven licht krokant.
  6. Smeer de toastjes in met een teentje look.
  7. Beleg met de foie gras en de uienchutney.
Notities

Zo simpel, maar zo lekker en ook zo feestelijk voor wie van foie gras houdt.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne