Stoofpotje met gegrilde sepia
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Stoofpotje met gegrilde sepia
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 1/2 chilipeper fijn gesnipperd
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 1 mini groen courgette in blokje
  • 1 mini gele courgette in blokjes
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • pezo
  • harissa
  • blanke roux
  • olijfolie
  • lookpoeder
  • provençaalse kruiden
  • 400 g inktvis
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui, look en chilipeper aan in olijfolie.
  2. Voeg de paprika, de venkel, de courgette, de witte wijn en de tomatenpuree toe.
  3. Kruid met het bouillonblokje en pezo. Laat 20 minuten garen onder deksel.
  4. Bind de saus een beetje in met blanke roux.
  5. Spoel de inktvis onder koud stromend water en dep goed droog. Snij de inktvis kruislings in aan de binnenkant, snij niet helemaal door de inktvis. Kruid de inktvis met Provençaalse kruiden en lookpoeder en meng de inktvis met een geutje olijfolie.
  6. Grill de inktvis kort maar krachtig, je zal zien dat hij mooi opkrult, dit komt omdat we de inktvis hebben ingesneden aan de binnenkant.
  7. Serveer de inktvis met de groentjes, lekker met een stukje stokbrood.
Notities

Liever niet te pikant let dan op met het gebruik van harissa, je kan het ook gewoon weglaten.

Inktvis taai? Helemaal niet, bak of grill inktvis zeker niet te lang want dan wordt hij rubberachtig.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne