Stoofpotje van konijn met aubergine en paprika
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Stoofpotje van konijn met aubergine en paprika
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 konijn in stukken
  • 3 sjalotjes in partjes gesneden
  • 3 teentjes look in dunne plakjes gesneden
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 aubergines in grove blokjes gesneden
  • 2 rode paprika's in grove stukken gesneden
  • 1 groene paprika in grove stukken
  • 500 ml droge witte wijn
  • 400 ml kippenbouillon
  • 1 koffielepel mild paprika poeder
  • pezo
  • olijfolie
  • blanke roux
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid het konijn met pezo.
  2. Zet een grote kookpot op het vuur met wat olijfolie en bak hierin het konijn aan. Zodra het mooi gekleurd is, haal je het uit de pot.
  3. Stoof in dezelfde kookpot de sjalotjes en de look glazig.
  4. Voeg de aubergine en de paprika toe. Breng op smaak met het paprikapoeder en de rozemarijn.
  5. Leg het konijn er weer bovenop en overgiet met de kippenbouillon en de witte wijn. Zet het deksel op de pan en laat anderhalf uur op een zacht vuurtje sudderen.
  6. Dik de saus een beetje in met blank roux en serveer in een diep bord met wat extra rozemarijn.
  7. Lekker met een stukje brood, pasta, puree enz..

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne