Ingrediënten
- 1 konijn in stukken
- 3 sjalotjes in partjes gesneden
- 3 teentjes look in dunne plakjes gesneden
- 3 takjes rozemarijn
- 2 aubergines in grove blokjes gesneden
- 2 rode paprika's in grove stukken gesneden
- 1 groene paprika in grove stukken
- 500 ml droge witte wijn
- 400 ml kippenbouillon
- 1 koffielepel mild paprika poeder
- pezo
- olijfolie
- blanke roux
Porties: personen
Instructies
- Kruid het konijn met pezo.
- Zet een grote kookpot op het vuur met wat olijfolie en bak hierin het konijn aan. Zodra het mooi gekleurd is, haal je het uit de pot.
- Stoof in dezelfde kookpot de sjalotjes en de look glazig.
- Voeg de aubergine en de paprika toe. Breng op smaak met het paprikapoeder en de rozemarijn.
- Leg het konijn er weer bovenop en overgiet met de kippenbouillon en de witte wijn. Zet het deksel op de pan en laat anderhalf uur op een zacht vuurtje sudderen.
- Dik de saus een beetje in met blank roux en serveer in een diep bord met wat extra rozemarijn.
- Lekker met een stukje brood, pasta, puree enz..