Ingrediënten
- 200 g gerookte zalm
- 1 potje zalmeitjes
- 3 lente-uitjes in brunoise
- 1 granny smith in brunoise
- 3 nori vellen
- 1 potje zure room
- 5 cm gember geraspt, enkel het sap nodig
- 1/2 bussel peterselie fijn gehakt
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Meng de appel, peterselie en de lente-uitjes onder de zure room. Knijp het sap uit de gember en meng het sap ook onder de zure room. Kruid met pezo.
- Leg de norivellen op een plank en beleg ze met de gerookte zalm. Blijf twee cm van de rand en bevochtig de rand met wat water. Lepel wat zure room in de vorm van een worst op de zalm en rol de zalm op.
- Wikkel elk rolletje in plasticfolie en leg minstens 30 minuten in de koelkast.
- Verwijder de folie en snij van de rol stukjes van 2 cm. Leg deze stukjes plat en werk ze af met zalmeitjes.
Notities
De zalmrolletjes kan je ook enkele uren op voorhand maken. Op het moment zelf snijd je de stukjes af.