Tagliatelle met groene asperges en mascarponesaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Tagliatelle met groene asperges en mascarponesaus
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 200 g tagliatelle
  • 400 g mini groene asperges
  • 90 g pancetta
  • 1 handje dille fijn gehakt
  • 1/2 matje tuinkers
  • 1/4 kippenbouillonblokje
  • 200 g mascarpone
  • olijfolie
  • 2 teentjes look geperst
  • parmezaan
Porties: personen
Instructies
  1. Snij de asperges in hapklare stukjes en houd de kopjes apart.
  2. Kook de asperge-stukjes 2 minuten in gezouten water, voeg dan de kopjes toe en laat nog een minuutje mee koken. Giet af en spoel onder koud water.
  3. Bak de pancetta in een droge pan mooi krokant. Laat afkoelen en verkruimel.
  4. Stoof de look aan in olijfolie en voeg de mascarpone en het bouillonblokje toe. Laat op een zacht vuurtje smelten.
  5. Kook ondertussen de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  6. Voeg aan de mascarponesaus wat kookvocht van de pasta toe. Meng er de asperges onder en warm nog eens goed door, breng op smaak met pezo.
  7. Meng de saus onder de pasta en giet deze in een mooie kom, werk af met de pancetta, tuinkers, dille en Parmezaan.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne