Ingrediënten
- 300 g kalkoenfitet in blokjes
- 4 el olijfolie
- 1 el ras-el-hanout
- 1 handje verse munt fijn gehakt
- pezo
- 4 wortels
- 2 stengels groene selder
- 1 grote teen look
- 1 grote rode ui
- 200 ml water
- 1 el maroccan bouillon kant en klaar van knorr
- 2 blaadjes laurier
- pezo
- 1/2 theelepel harissa
- 150 gram couscous
- groentebouillon water met een blokje
- 250 gram diepvries erwtjes
- 1 handje verse koriander
Porties: personen
Instructies
- Maak de marinade voor de kalkoenblokjes: Doe de olijfolie, ras-el-hanout, munt en pezo in een glazen kom en meng alles goed samen met de kalkoenblokjes. Laat dit minstens een uur marineren. Zet afgedekt in de koelkast.
- Schil de selder met een dunschiller en snij in grove stukken.
- Doe de schil van de wortels en snij in grove stukken.
- Snipper de ui fijn.
- Zet de tajine op het vuur en verwarm.
- Bak de kalkoen in de tajine, enkel aankleuren en weer uit de tajine halen. Er hoeft geen olie in de tajine, in de marinade zit olie.
- Doe nu een beetje olie in de tajine en stoof de ui en het geperst teentje look aan.
- Voeg de selder toe en stoof even mee aan. Dan de worteltjes en stoof ook weer mee aan.
- Meng 200 ml water met de maroccan en voeg bij de tajine.
- Voeg de kalkoen toe en kruid met laurier, pezo en harissa
- Laat zachtjes sudderen, ongeveer 20 minuten.
- Maak de dressing: Doe de yoghurt in een kommetje, wat vers gehakte munt en ras-el-hanout.
- Doe de couscous in een kom met een geutje olijfolie, giet er de groentebouillon over tot hij net onderstaat en laat 6 minuutjes wellen. Roer goed los.
- Voeg de erwtjes toe aan de tajine en laat nog 10 minuutjes meestoven.
- Doe de couscous in een diep bord, daarop de kalkoen met de groentjes en werk af met koriander en de dressing.
Notities