Tapijtschelpjes in roomsausje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Tapijtschelpjes in roomsausje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 1 kg tapijtschelpen diepvries
  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • 125 ml room
  • 1 geut melk
  • 1 teentje look geperst
  • 1 el kruidenkaas
  • pezo
  • cayennepeper
  • olijfolie
  • 1 handje bieslook
  • stokbrood
Porties: personen
Instructies
  1. Laat de tapijtschelpjes ontdooien in een vergiet.
  2. Doe wat olijfolie in een kookpot en stoof er het sjalotje in aan.
  3. Voeg de melk en de room toe.
  4. Doe er nu de look en de kruidenkaas bij. Kruid met pezo en een beetje cayennepeper. Laat eventjes op een zacht vuurtje garen.
  5. Voeg er nu de ontdooide tapijtschelpjes bij en verhoog het vuur. Laat ze eventjes goed doorwarmen en zet het vuur uit.
  6. Snipper de bieslook erover, roer nog een keer goed door en serveer in diepe borden met stokbrod.
Notities

Zeer lekker, meer moet dat niet zijn voor twee personen of voor vier personen maar dan als voorgerechtje.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne