Tartaar van mozzarella
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Tartaar van mozzarella
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 1 handje platte peterselie
  • beetje bieslook
  • 2 kleine sjalotjes
  • 1 el kappertjes
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 2 koffielepeltjes tomatenpuree
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 koffielepeltje graantjes mosterd
  • pezo
  • 3 tomaten
  • 2 handjes rucola
Porties: personen
Instructies
  1. Hak de kruiden fijn.
  2. Snij de twee sjalotjes fijn, het ene is voor de tartaar het andere voor de tomaatjes.
  3. Snij de mozzarella in kleine blokjes.
  4. Hak de kappertjes fijn.
  5. Meng alles in een kom, roer er de tomatenpuree, oljjfolie, en de balsamicoazijn onder.
  6. Kruid af met pezo en de mosterd, roer goed onder elkaar en zet koud tot gebruik.
  7. Snij de tomaatjes in partjes.
  8. Was de rucola.
  9. Dresseer de borden: neem een dresseerring en vul deze met de tartaar, druk wat aan en haal de ring weg. Leg er wat rucola op en langs. Ook de tomaatjes met wat sjalot, werk de tomaatjes en de rucola af met een beetje olijfolie en wat pezo.
Notities

Lekker met brood of met zoete aardappelblokjes, zie recept zoete aardappelblokjes.

Een dagje zonder vlees of vis kan ook lekker zijn.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne