Ingrediënten
- 10 scampi's gepeld en ontdaan van darmkanaal
- 1 limoen het sap
- 1 el vissaus
- 2 el Arachideolie
- 1 koffielepel verse gember geraspt
- 50 g sluimererwten
- 1/4 rode paprika in blokjes
- 2 lente-uitjes in ringetjes
- 1 hand verse koriander fijn gehakt
- 2 handjes sla
- 1 nootje boter
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Maak eerst de vinaigrette: Meng hiervoor limoensap, vissaus, gember en arachideolie. Meng goed en zet opzij.
- Stoom de sluimererwten beetgaar en spoel ze direct onder koud water. Snij ze in reepjes.
- Doe de sla in diepe bordjes en dresseer er de sluimererwtjes, rode paprika en de lente-uitjes over.
- Bak de scampi's in een warme pan met boter en kruid ze met pezo.
- Leg de scampi's op de salade en werk af met de vinaigrette en de koriander.