Toast van foie gras met mango en chili
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Toast van foie gras met mango en chili
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
  • 1 groot wit brood
  • maanzaad
  • 1 chilipeper
  • 30 g boter op kamer temperatuur
  • 1/2 mango in kleine dobbelsteentjes
  • 1 schijfje foie gras
Porties: personen
Instructies
  1. Snij het brood in snede van 3 cm dik en verwijder de korst.
  2. Leg bakpapier op een bakplaat. Bestrooi het bakpapier met maanzaad, leg er de snede brood op en bestrooi weer met maanzaad, daarop weer bakpapier met daarop een bakplaat. Zet hier een gewicht op en laat een nachtje staan.
  3. Hak 1/2 chilipeper fijn en meng onder de boter.
  4. Snij de andere helft in halve maantjes.
  5. Snij het brood in vierkantjes en bak ze goudbruin in de chiliboter.
  6. Beleg elk toastje met wat mangoblokjes en aan de ander kant een stukje foie gras, werk af met de maantjes van chili.
Notities

Dit is echt een zeer verrassend lekker hapje, ook een feestelijk hapje.

Vergeet niet de dag op voorhand eraan te beginnen!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne