Ingrediënten
- 1 grote rode ui fijn gesneden
- 1 klein potje tomatenpuree
- 1 prei in ringetjes
- 1 tak selder in boogjes
- 1 aardappel in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes
- peterselie fijn gehakt
- 3 eitjes hard gekookt
- 1 el boter
- 1 el bloem
- room
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui aan in wat boter en voeg er de tomatenpuree aan toe, bak eventjes mee.
- Doe er de prei, selder, aardappel en de tomatenblokjes bij. Stoof even mee aan.
- Doe er 1 liter water bij en twee kippenbouillonblokjes. Laat 20 minuten koken.
- Kook ondertussen de eieren hard en plet ze fijn tot mimosa.
- Hak de peterselie fijn.
- Mix de soep en zeef ze.
- Doe 1 eetlepel boter in een kookpot, laat smelten en roer er 1 eetlepel bloem door, laat even drogen. Giet er nu zachtjes de soep bij en roer goed.
- Proef en kruid eventueel bij met pezo. En een geut room.
- Doe de soep in borden en werk af met wat peterselie, ei en een geutje room.
Notities
Ouderwetse tomatensoep, maar iedereen is er nog steeds dol op.
Zeker kids vinden dit zeer lekker, voor hen kan je er ook altijd nog wat gehaktballetjes bij doen.
In de zomer gebruik ik verse tomaten maar in de winter hebben de tomaten te weinig smaak om er soep van te maken.