Trio van asperge hapjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Trio van asperge hapjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Basis
  • 500 g witte asperges geschild en hard stukje onderaan verwijderen
  • 500 g groene asperges hard stukje onderaan verwijderen
  • pezo
  • 1 snuif bicarbonaat
Hapje 1: Gazpacho groene asperges
  • 50 g jonge spinazie
  • 1 ei
  • 300 ml kippenbouillon
  • 100 ml melk
  • 2 elp room
Hapje 2: Asperge met zalm
  • 1 ei hard gekookt
  • 2 plakjes gerookte zalm in sliertjes
  • 4 koffielepeltjes mayonaise
  • 1 hand blaadjes platte peterselie gehakt
Hapje 3: Asperge met ham
  • 2 sneetjes ganda ham in sliertjes
  • 4 kerstomaatjes in kleine blokjes
  • 1 hand veldsla in stukjes
  • 4 koffielepeltjes tartaar
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de witte asperges beetgaar in gezouten water en spoel direct onder koud water.
  2. Kook de groene asperges beetgaar in gezouten water en een snuif bicarbonaat, giet af en spoel direct onder koud water.
  3. Mix de groene asperges met de spinazie, het eitje, kippenbouillon en de melk. Breng op smaak met pezo en zet koud weg.
  4. Hapje 1: Gazpacho groene asperges. Klop de room lobbig. Giet de soep in 4 amuse glaasjes en werk af met de opgeklopte room, een draai van de pepermolen en een mooie witte asperge punt.
  5. Hapje 2: Asperge met zalm. Plet het eitje met een vork en verdeel dit over 4 amuse glaasjes, daarop de zalm en wat in stukken gesneden asperges. Werk af met een toefje mayonaise en een mooie asperge punt en wat gehakte peterselie.
  6. Hapje 3: Asperge met ham. Verdeel de ham over 4 amuse glaasjes, daarop wat sla en de asperge stukjes. Werk af met een toefje tartaar en een mooie asperge punt.
  7. Zet de drie glaasjes op een bordje en serveer. Zorg dat het soepje ijskoud is.
Notities

Mooi paashapje!

Asperges zijn altijd lekker en makkelijk om klaar te maken.

Zorg ervoor dat je de witte asperges goed schilt met de dunschiller en het harde stukje onderaan verwijdert.

De groene asperges hoef je niet te schillen, enkel het harde stukje onderaan verwijderen.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne