Ingrediënten
- 500 g varkenswangetjes
- pezo
- bloem
- 1 noot boter
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 350 ml Côte du Rhône rode wijn
- 200 ml kalfsfond
- 1 blaadje laurier
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 el rode bessengelei
- 150 g spruitjes zuiver gemaakt en gehalveerd
- 2 raapjes geschild en in blokjes gesneden
- 2 wortels geschild en in stukjes gesneden
- bruine roux
Porties: personen
Instructies
- Kruid de varkenswangetjes goed met pezo. Wentel ze door de bloem en bak ze mooi bruin in een hete pan met boter.
- Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan de ui aan tot hij begint te kleuren. Voeg nu de look toe en blus met de wijn.
- Doe de wangetjes in een diepe kookpot met dikke bodem. Giet de inhoud van de pan erover en zet weer op het vuur.
- Doe er nu de kalfsfond, het laurierblad, de tijm en de rozemarijn bij. Zet het deksel op de pot en laat 2 uurtjes op een zacht vuur sudderen.
- Doe er nu de schoongemaakte groentjes en twee eetlepels rode bessengelei bij en laat nogmaals een half uurtje pruttelen.
- Kruid bij met pezo indien nodig en dik de saus in met bruine roux.
- Maak er puree of kroketjes bij naar smaak.
Notities
Lekker winters gerechtje boordevol smaak.