Varkenswangetjes in rode wijn
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Varkenswangetjes in rode wijn
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 500 g varkenswangetjes
  • pezo
  • bloem
  • 1 noot boter
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 350 ml Côte du Rhône rode wijn
  • 200 ml kalfsfond
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 el rode bessengelei
  • 150 g spruitjes zuiver gemaakt en gehalveerd
  • 2 raapjes geschild en in blokjes gesneden
  • 2 wortels geschild en in stukjes gesneden
  • bruine roux
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid de varkenswangetjes goed met pezo. Wentel ze door de bloem en bak ze mooi bruin in een hete pan met boter.
  2. Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan de ui aan tot hij begint te kleuren. Voeg nu de look toe en blus met de wijn.
  3. Doe de wangetjes in een diepe kookpot met dikke bodem. Giet de inhoud van de pan erover en zet weer op het vuur.
  4. Doe er nu de kalfsfond, het laurierblad, de tijm en de rozemarijn bij. Zet het deksel op de pot en laat 2 uurtjes op een zacht vuur sudderen.
  5. Doe er nu de schoongemaakte groentjes en twee eetlepels rode bessengelei bij en laat nogmaals een half uurtje pruttelen.
  6. Kruid bij met pezo indien nodig en dik de saus in met bruine roux.
  7. Maak er puree of kroketjes bij naar smaak.
Notities

Lekker winters gerechtje boordevol smaak.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne