Vegetarische lasagne met truffelmascarpone
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Vegetarische lasagne met truffelmascarpone
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 250 g gedroogde lasagnevellen
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 2 teentjes look geperst
  • 2 wortels in brunoise
  • 2 takken selder in brunoise
  • 800 g tomatenblokjes
  • 150 ml rode wijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • pezono
  • 200 g geraspte mozzarella
  • 400 g mascarpone
  • 1 potje truffeltapenade max 25 gram
  • olijfolie
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
  2. Voeg de wortel en de selder toe.
  3. Kruid met de tijm, de rozemarijn, het bouillonblokje en de oregano.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat even mee aanstoven.
  5. Blus met de rode wijn en laat de groentjes 35 minuitjes zachtjes inkoken. Breng verder op smaak met pezo.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Meng de mascarpone met de truffeltapenade en kruid met pezono.
  8. Bouw de lasagne: neem een ovenschaal en begin met een laag groentjes, dan een laag lasagnevellen, een laagje mascarpone met daarop wat mozzarella, wissel zo af tot alle ingrediënten op zijn, eindig wel met een laagje mascarpone mozzarella.
  9. Schuif de lasagne een half uurtje in de oven.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne