Ingrediënten
De burgers
- 225 g zoete aardappelen in blokjes
- 1 el kokosolie
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 50 g walnoten fijn gehakt
- 110 g zwarte bonen in de blender wat fijner gemalen
- 2 el havermeel havervlokken fijn malen met blender
- 1/4 koffielepel tijm
- 1/4 koffielepel paprika poeder
- 1 snuif kurkuma
De frietjes
- 2 grote friet aardappelen in frietjes gesneden
- 1 zoete aardappel in frietjes gesneden
De avocado spread
- 1 avocado
- 1 beetje citroensap
- 1 el zure room
Overige
- olijfolie
- pezo
- 1 tomaat in schijfjes
- 1/2 rode ui in halve maantjes gesneden
- 2 eitjes
- sla naar keuze
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de zoete aardappelblokjes in een ovenschaal en kruid met pezo. Verwarm de kokosolie en giet over de zoete aardappelen. Zet ze voor 20 minuten in de oven of tot ze goed gaar zijn.
- Stoof de ui met de look gaar in olijfolie.
- Meng de zwarte bonen, de noten, de ui en het havermeel onder elkaar. Breng op smaak met tijm, paprika poeder, kurkuma en pezo.
- Bak de burgers 20 minuten op 170 graden, draai ze om en bak nogmaals 10 minuten.
- Roer een beetje olijfolie onder de frietjes en bak ze in de airfryer.
- Prak de avocado fijn met wat citroensap, zure room en kruid met pezo
- Bak twee spiegeleitjes in een pan met kokosolie.
- Vorm de burgers: als bodem twee à drie schijfjes tomaat, daarop de burger enkele stukjes rode ui, de avocadospread en als laatste het spiegeleitje.
- Serveer de burger met de twee soorten frietjes en de sla.
Notities
Laat je niet afschrikken door de waslijst aan ingrediënten, veel van die dingen staan gewoon in de voorraadkast.
Deze smaak zal je echt verbazen, je zal geen vlees missen.
Ik kan hier 4 burgers uithalen.