Ingrediënten
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 1 prei in halve ringen gesneden
- 1 venkel kern verwijderd en in blokjes gesneden
- 1 aardappel in blokjes
- 2 koffielepels currypoeder
- 1/2 koffielepel tijm
- 1 kippenbouillonblokjes
- 1 l water
- olijfolie
- zout
- 1 geut culinaire room
Porties: personen
Instructies
- Stoof het sjalotje aan in olijfolie.
- Voeg de prei en de venkel toe en laat even mee aanstoven.
- Kruid met de curry en de tijm, laat nog even mee aanstoven.
- Bevochtig met 1 liter water en doe er het bouillonblokje en de aardappelblokjes bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Mix de soep en breng op smaak met zout en room.
- Schep de soep in borden en werk af met een straaltje olijfolie.