Venkel curry soepje
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Venkel curry soepje
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • 1 prei in halve ringen gesneden
  • 1 venkel kern verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 aardappel in blokjes
  • 2 koffielepels currypoeder
  • 1/2 koffielepel tijm
  • 1 kippenbouillonblokjes
  • 1 l water
  • olijfolie
  • zout
  • 1 geut culinaire room
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof het sjalotje aan in olijfolie.
  2. Voeg de prei en de venkel toe en laat even mee aanstoven.
  3. Kruid met de curry en de tijm, laat nog even mee aanstoven.
  4. Bevochtig met 1 liter water en doe er het bouillonblokje en de aardappelblokjes bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  5. Mix de soep en breng op smaak met zout en room.
  6. Schep de soep in borden en werk af met een straaltje olijfolie.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne