Vis in papillotte
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Vis in papillotte
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 350 g tongfilets in hapklare stukjes
  • 150 g zalmfils in hapklare stukje
  • 1/2 venkel fijn gesneden
  • 2 worteltjes in plakjes
  • 1/4 courgette in blokjes
  • 1/2 ui in halve maantjes
  • 1 tomaat
  • 1 geut witte wijn
  • beetje citroensap
  • pezo
  • 1 teentje look in 4 gesneden
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes citroenmelisse
Porties: personen
Instructies
  1. Leg 4 keer een dubbel vel aluminium papier klaar.
  2. Stoom de venkel, wortel, courgette en de ui een beetje voor in de microgolfoven.
  3. Snij de tomaat in 8 partjes.
  4. Verdeel de vis over de 4 stukjes alufolie, daarop de groentjes en de kruiden.
  5. Dan nog wat citroen, witte wijn en een geutje olijfolie.
    vis in papillotte
  6. Plooi ze nu zorgvuldig dicht: eerst twee maal van boven en dan twee maal aan iedere zijkant, zorg dat de vis nog ruimte heeft. Dus niet te vast opplooien tot tegen de vis.
    vis in papillotte
  7. Leg de pakje nu op een gesloten bbq, ongeveer een 10 minuten of tot de alupakjes mooi opgeblazen zijn, dan zijn ze gaar.
    vis in papillotte
Notities

Dit is een simpel en lekker visgerechtje voor op de BBQ, je kan natuurlijk andere groentjes en andere vis gebruiken.

Ook de verse kruiden kan je vervangen door gedroogde.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne