Vispapillot met kabeljauw, scampi's en ansjovis
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Vispapillot met kabeljauw, scampi's en ansjovis
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 6 scampi's zuiver gemaakt
  • 6 ansjovisfilets uit blik bv. Ortiz
  • 10 kerstomaatjes gehalveerd
  • 10 zwarte olijven
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 geut olijfolie
  • 2 partjes citroen
  • pezo
  • provençaalse kruiden
  • 1 handje bieslook
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem twee vellen bakpapier, verdeel hier de vis en de scampi's over. Kruid met pezo.
  3. Leg bovenop de vis de tomaatjes, de olijfjes en de ansjovis. Kruid met de Provençaalse kruiden en wat fijngesnipperde bieslook.
  4. Bind de papillot dicht met twee touwtjes. Besprenkel de vis met wat olijfolie en de witte wijn. Plooi goed dicht en zet 25 minuten in de oven.
  5. Haal uit de oven en werk af met wat extra bieslook. Lekker met een stukje brood, puree of een krielaardappeltje.
Notities

Dit gerechtje kan ook op de BBQ worden klaargemaakt, gebruik dan aluminiumfolie in plaats van bakpapier en plaats de papillot in een gesloten BBQ.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne